Jaap van Lagen over Porsche wedstrijd in Misano

IMG_2472

De laatste race die Jaap van Lagen reed in Misano was 14 jaar geleden. De baan ging destijds zelfs nog linksom, terwijl de rijders tegenwoordig rechtsom gaan. Ondanks de relatief onbekende baan wist van Lagen eerste te worden in zijn klasse en vijfde in de algemene einduitslag.

Van Lagen reed de race in een Porsche Cup auto afkomstig uit het Porsche Sprint Cup Zwitserland kampioenschap. De Nederlandse Porsche coureur was niet alleen voor het racen in Italië, maar ook om zijn teamgenoot Mike Knutzon te coachen, wat hij al een aantal jaar doet.

'Het was onwijs mooi.' legt van Lagen uit. 'Een veld van wel 40 auto's. Hoofdzakelijk cup auto's en nog een aantal GT3R auto's die veel sneller zijn als de Cup auto van Porsche.' Dat verklaart de vijfde plek van Jaap van Lagen, die dus wel in zijn eigen klasse won.

Van Lagen geeft aan dat iedereen binnen het team heel happy was, vooral Mike Knutzon. 'Hij heeft zelfs gevraagd of ik hem volgend seizoen het hele jaar wil coachen in de Porsche Cup Zwitserland. Dat zijn toch weer 8 evenementen. Daar komt weer een beetje meer werk uit en daar kijk ik erg naar uit.' Zo sluit van Lagen af.

Het hele audio item van Jaap van Lagen is te beluisteren op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen