Jaap van Lagen tevreden na competitief weekend in Spa

Lewis

Jaap van Lagen kwam dit weekend weer in actie in de Porsche Supercup, waar hij als zesde eindigde. Voor Grand Prix Radio blikt hij terug op zijn weekend waarin hij voor het eerst een echt competitieve auto had.

“Vrijdag wist ik in de vrije training een vierde plek te scoren, alleen we hebben toen niet veel kunnen rijden. We begonnen op slicks, maar na een aantal rondes barste de hemel open en konden we gewoon niet verder. De kwalificatie ging ook wel goed, op onze eerste set banden haalden we P6. Bij de tweede set hadden we wat aanpassingen gedaan en dat was ook direct beter, alleen verpeste ik het zelf een beetje. In de ronde dat het moest gebeuren verremde ik me, waardoor ik een ronde moest toegeven en de piek uit de banden was. Het was dus geen goede ronde en ik zakte terug naar plek 8. Jammer, want er had zeker meer ingezeten.”

“In de race had ik een behoorlijk goede start; ik had direct een plaats te pakken. De hele race reed ik eigenlijk een beetje op P6 achter Larry ten Voorde, en ik reed dezelfde tijden als de kopgroep. Voor de eerste keer dit jaar was de auto echt competitief. Ik kon nu echt aanvallen in plaats van te hoeven verdedigen. We hebben goede veranderingen gemaakt en ik kijk uit naar Monza. Hopelijk pak ik daar een podium, daar wordt het ondertussen wel tijd voor.”

De volledige audio-update van Jaap van Lagen is te beluisteren op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen