Jaap van Lagen ziet kansen op Spa-Francorchamps

door Tim Koenders
Jaap-van-Lagen-artikel-2

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Jaap van Lagen vooruit op zijn race in de Porsche Supercup. Jaap ziet wel kansen op Spa maar wil geen voorspellingen doen. Als alles meezit moet hij voorin mee kunnen doen.

“We zijn onderweg naar het volgende weekend en dit keer gaan we met de Porsche Supercup rijden op Spa-Francorchamps. De baan ligt mij in principe heel erg goed, ik heb er al meerdere keren op het podium gestaan. Eigenlijk zou het heel goed moeten gaan, ook de afgelopen paar weekenden heb ik duidelijk verbetering laten zien met een aantal snelle sectoren. De verwachtingen zijn hoog.”

“Ik denk als alles meezit dat we goed voorin kunnen eindigen. Maar ik wil er ook niet teveel van verwachten want het heeft al een aantal keer tegen gezeten dit jaar. Ook de weersverwachtingen kunnen roet in het eten gaan gooien want het ziet ernaar uit dat we het vrijdag droog hebben en zaterdag en zondag regen. Natuurlijk weet je het in de Ardennen maar nooit. Met een opdrogende baan moet je soms ook een beetje geluk hebben dat je op het juiste moment op de juiste plek op de baan bent. Ik wil geen voorspellingen doen maar normaal gesproken zou ik voorin mee kunnen doen.”

“Een maand geleden hebben we daar nog getest en dat ging ook erg goed. Ik ben zelf eigenlijk ook erg benieuwd naar hoe het zal gaan. Het mooie voor iedereen die gaat kijken is dat we enorm veel Nederlanders in het veld hebben. Helaas nog geen publiek maar dat maakt voor ons eigenlijk niet zoveel uit. Wij zijn op de baan aan het strijden. Het is alleen een stuk minder gezellig.”

De volledige update van Jaap van Lagen is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden