Jack Doohan wint tweede F3-race Spa-Francorchamps

01-Jack-Doohan-Trident-C-Formula-Motorsport-Limited

Jack Doohan mocht de tweede race in de regen op Spa-Francorchamps vanaf pole position beginnen, met achter hem David Schumacher, Alexander Smolyar op P3, Ciao Collet op vier en Logan Sargeant op plek vijf. Leider in het kampioenschap, Dennis Hauger, moest de race aanvangen vanaf een teleurstellende P14. 

In tegenstelling tot vele andere races op Spa bleef het in bocht één uitzonderlijk rustig. Een klein uitstapje van Smolyar na de eerste bocht was het enige incident dat te zien was tijdens de start. Jack Doohan was als een speer van de lijn vertrokken en reed overtuigend als eerste Kemmel Straight op. Wie ook goed weg was is Sargeant, die meteen twee plekken wist te winnen. Ook beide Prema's Hauger en Leclerc hadden een goede start en wonnen beide drie plekken.

Ronde vier

Laatstgenoemde Prema coureur had in ronde vier wel een hoofdrol tijdens een incident met Hoggard. Leclerc probeerde de coureur van Jenzer Motorsport buitenom in te halen bij Pouhon, maar kwam in aanraking met zijn achterwiel en laat de Brit spinnen. Hauger probeerde hiervan te profiteren door meteen de aanval in te zetten bij Leclerc maar deze misluktte. Wel zorgt dit incident voor het winnen van plekken voor de coureurs vanaf P9 en lager geklasseerd.

Safety car

In ronde tien kwam de tweede gele vlagsituatie naar voren na een incident in de laatste bocht tussen Nannini en Yeany. Laatstgenoemde probeerde een inhaalactie te plaatsen in de busstop waarna Nannini schrikt en zijn bolide precies voor de ingang van pitstraat tot stilstand spint. Hij kon de race niet hervatten en de gevaarlijk geparkeerde auto moet worden weggesleept voor de ingang van de pitstraat. Exact op datzelfde moment begon het weer te regenen en kreeg de race weer een nieuwe wending.

Nog geen vier ronden later werd er met de volgende gele vlag gezwaaid. Dit keer kwam er wederom een safety car situatie na een incident tussen Cordeel en Williams. Cordeel raakte de controle over zijn bolide kwijt bovenaal Eau Rouge, waarna Williams met zijn Jenzer Motorsport-bolide bovenop Cordeel klapte. Gelukkig konden beide coureurs de auto verlaten. Ondertussen had WK-leider Dennis Hauger een mooie inhaalactie gemaakt op teamgenoot Leclerc om P9 te veroveren en zo meer puntenverlies in het kampioenschap te voorkomen.

Einde race

Na de safety car in ronde veertien werd de race niet meer hervat en reden de coureurs de race uit achter de safety car. Voor Prema betekende dit dat er maar drie punten werden gepakt, twee voor Dennis Hauger en één voor Arthur Leclerc. Jack Doohan sleepte de overwinning binnen en teamgenoot David Schumacher bezorgde het team van Trident maarliefst een totaal van 35 punten tijdens de tweede race op Spa-Francorchamps. Sargeant werd na zijn goede start knap derde.

Deze uitslag zorgde ervoor dat de achterblijvers een groot aantal punten konden inlopen op de leider in het WK. Hauger leidt nog steeds het kampioenschap met 154 punten. Doohan nu op P2 met 108 en Frederik Vesti staat derde met 93 punten.

 

Lees meer: Grand Prix Radio LIVE: klik hier voor audio- en videostream

Lees meer: Verstappen pakt pole, Russell verrassend op P2

Lees meer: Colombo wint kletsnatte eerste Formule 3-sprintrace België

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden