Jack Plooij: ‘’Alonso maakt het verschil bij Alpine’’

JGS_2019Indianapolis5001130001

"Als de auto van Alpine in het middenveld rijdt, dan rijdt Fernando Alonso met zijn klasse vooraan." Dat zegt Jack Plooij in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel. Naar aanleiding van Alonso's fietsongeluk bespreken de gasten zijn uitspraken over het nieuwe seizoen, waarbij Alonso zelf de verwachtingen tempert. "Alonso gaat in het team zeker het verschil maken."

"We kunnen zesde worden, maar ook vijftiende. Het middenveld zit te dicht bij elkaar om beloftes te doen", zegt Alonso zelf over het aankomende seizoen. Plooij lacht: ''Hij heeft natuurlijk de testdata gezien, hij ziet hoeveel stappen het team zet, hoeveel er geïnvesteerd wordt. Vorig jaar was hij vrij goed betrokken op het laatst.'' Alonso weet met al die kennis echt wel wat hem te wachten staat en wat er verwacht kan worden, aldus Plooij.

Druk op Esteban Ocon

Oud-coureur en teambaas Frans Verschuur haalt aan dat wanneer Ocon beter gaat rijden dan Alonso, het gedaan is met hem als rijder. Volgens Plooij zal dat waarschijnlijk niet gebeuren. Hij geeft het voorbeeld van Stoffel van Doorne, die zijn teamgenoot was bij McLaren. "Alonso had in die tijd alles in zijn macht. Het team, de onderdelen. Stoffel was gewoon de pineut. Hij sloeg niet met zijn vuist op tafel."

Ocon is daarentegen veel sterker, meent Plooij. Hij geeft ook aan dat Ocon nog steeds als een van de potentiële rijders voor Mercedes wordt gezien. Ocon voert zelf de druk bij Mercedes op, aangezien hij ook wel weet dat het team uiteindelijk achter Alonso staat. "Achter de schermen is Alonso allang bezig om Ocon om zijn oren te rijden."

Verschuur voegt daaraan toe dat het team volledig gericht is om Alonso te helpen. Als het scenario zich voordoet dat Alonso langzamer is, dan helpt het team van Ocon in de pitbox van Alonso, zegt Verschuur. ''Alonso bepaalt alles.''

Luister hier naar de complete aflevering van F1 aan Tafel:

 

Lees meer: Top 5: Beste races van Fernando Alonso

Lees meer: Volgens Alonso kan het alle kanten op gaan bij Alpine

Lees meer: Alpine F1 onthult nieuwe auto op 2 maart

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden