Jack Plooij: “Heftige maar eerlijke reactie van Russell”

Jack-Plooij

Het was een enerverende race in Imola op een opdrogende baan met als klapper de crash tussen Valtteri Bottas en George Russell. Bij het uitstappen werd al duidelijk dat de heren niet bepaald blij met elkaar waren. Tijdens de interviews met Jack Plooij bleek dat vooral Russell nog behoorlijk boos op Bottas was. We spraken na afloop van de race met de man op locatie, Jack Plooij.

"Bottas zag er verslagen uit, hij had er duidelijk de pest over in. Hij vertelde me dat hij de beelden had gezien en het niet zo in de gaten had gehad. Of dit echt zo was of misschien is ingefluisterd door de PR van het team weet ik niet", liet Plooij weten.

Vooral de reactie van Russell was verrassend heftig te noemen. De Williams-coureur was ook tijdens de interviews in het vierkantje nog niet afgekoeld en witheet. "De reactie van Russell was heftig. Hij was fel en sprak duidelijke taal en ik moet zeggen dat ik het wel met hem eens was. Toen ze uitstapten heeft Russell tegen Bottas gezegd 'Wil je ons beide vermoorden?' dat is wel heftig", liet Plooij weten.

Gentlemen's agreement

"Daarnaast had Russell het over een gentlemen's agreement  onder de coureurs. Als er een auto snel van achteren komt, stuur je niet ineens in. Je moet het vergelijken met als wij, stiekem, 140 kilometer per uur rijden op de snelweg en er iemand ineens aan je stuur trekt en dan keer twee,” vergelijkt Plooij het met de alledaagse werkelijkheid.

Russell en Bottas reden op het circuit van Imola tegen de 340 kilometer per uur aan. In het interview met Plooij gaf Russell aan dat hij zo’n 40 kilometer per uur sneller was dan Bottas. Volgens Russell respecteerde de Fin de snelheid en de omstandigheden van de half natte baan niet. Daarnaast denkt de Brit dat Bottas bij iedere andere coureur niet zo’n actie had uitgehaald.

Prestatie Pérez

Naast het drama van de dag tussen Bottas en Russell stipte Plooij ook nog kort de prestatie van Sergio Pérez aan, die tijdens de race meerdere keren buiten de baan raakte en finishte als twaalfde. "Hij was ook erg eerlijk, ik moet zeggen dat de meeste coureurs de laatste tijd eerlijk zijn in het toegeven van hun fouten. Pérez liet weten dat het stom was wat er gebeurde."

"Nu kun je zeggen Bottas scoorde niet, dus het is oké dat Pérez niet scoort. Maar ik ben van mening dat je als team juist nu moet scoren als Bottas er niet bij zit. Als team zou ik furieus zijn. We moeten zien wat het team zegt, misschien zeggen ze ook ‘het is zijn tweede race voor het team, dus hij moet nog wennen."

Lees ook: Pérez verontschuldigt zich bij team na teleurstellende race

Lees ook: Verstappen wint chaotische Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Emilia-Romagna, de race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen