James Allison praat over zijn werk en het team van Mercedes

door Tim Koenders
James-Allison

Het team van Mercedes wil de fans op deze zondag zonder racen toch nog iets aanbieden om te kijken. Daarom is er vandaag een video online gekomen waarin gesproken wordt met James Allison, technical director van Mercedes. In het gesprek komen verschillende onderwerpen aan bod. Veel serieuze vragen over Mercedes en de Formule 1, maar ook minder serieuze vragen over bijvoorbeeld zijn favoriete thee.  

James Allison geeft aan dat hij in deze periode zonder racen toch nog genoeg te doen heeft. Er zijn een aantal meetings met andere teams en de FIA over de toekomst van de Formule 1. In die meetings wordt er overlegd wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst en wat er allemaal moet gebeuren om deze periode het beste door te komen.

Verder vertelt Allison over zijn werk als technical director. Hij werkt niet meer zelf aan de auto’s als engineer maar heeft nu een meer leidende rol binnen het team van Mercedes. Hij geeft aan dat hij het ontwerpen van de auto’s niet echt mist omdat stappen die je binnen een bedrijf maakt weer nieuwe uitdagingen met zich meebrengen.

Daarnaast komt ook zijn eerste werkdag voor het team van Mercedes voorbij. Voor hem was het de eerste werkdag best intimiderend om binnen een team te komen dat al zeer goed samenwerkt met elkaar. Allison besefte ook dat hij zijn werk erg goed moest doen om invloed te hebben op het resultaat. Het voelde in eerste instantie alsof het hij niet eens nodig was, omdat het team zo’n hoog niveau had. Zijn eerste dagen waren ook moeilijker omdat het pas een aantal maanden geleden was dat hij zijn vrouw was verloren. Maar uiteindelijk is het Mercedes die hem door deze periode heeft geholpen, door hem in een team te zetten van het hoogste niveau.

Verder wordt er nog gesproken over Formule 1 coureurs zoals Moss en Fangio maar natuurlijk ook over Hamilton. De technical director geeft aan dat de concurrentie tussen coureurs tegenwoordig veel groter is. Lewis Hamilton is mentaal en fysiek super sterk en dat moet ook om nog te kunnen concurreren. Normaal verlies je tijd in kwalificatie naar mate je ouder wordt maar bij Lewis is dit nog niet het geval.

Het volledige interview met James Allison is hieronder te vinden.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen