Het team van McLaren kijkt uit naar komst Daniel Ricciardo

2020AbuDhabiGrandPrixSunday_GP2017_173419_2ST7710

Nu Carlos Sainz definitief vertrokken is naar het team van Ferrari, kijkt McLaren uit naar de komst van Daniel Ricciardo. De goedlachse Australiër zal vanaf 2021 actief zijn bij de Britse renstal waar hij naast Lando Norris plaatsneemt.

"Het is een goede coureur om mee te werken. Hij heeft inmiddels veel ervaring opgedaan en ik verwacht dat hij het team veel kan brengen", stelt James Key, technisch directeur bij McLaren F1 op de website van McLaren. "Ricciardo is een racewinnaar en tevens iemand die op de baan het gevecht aangaat met iedereen."

2020AustralianGrandPrixWednesday_2ST9227-700x467
(c) McLaren F1 Team

"Hij is het type persoon waar je makkelijk goed mee overweg kunt en hij heeft een positief effect op het team waar hij rijdt. In combinatie met Lando (Norris red.) zullen we één van de sterkste line-ups van de paddock hebben", concludeert Key.

Racing director Andrea Stella sluit zich daar volledig bij aan. "Ricciardo heeft bewezen dat hij een van de beste coureurs van het veld is. Het belangrijkste naar mijn idee is dat we de omstandigheden die we gecreëerd hebben behouden. De hoge mate van samenwerking tussen Carlos en Lando heeft beide geholpen met het verbeteren van hun prestaties. Daniel is overigens niet Carlos en zijn relatie met Lando zal dan ook anders zijn. Het kan dus zijn dat we her en der nog wat moeten aanpassen."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden