Jamie Chadwick terug aan de leiding in W Series

WS2102_150715_W6I5724

Jamie Chadwick heeft door de W Series-race in Hongarije te winnen de leiding in het kampioenschap terug over genomen van Alice Powell. Chadwick was gedurende de vierde race in het kampioenschap op de Hungaroring oppermachtig.

De Veloce Racing-coureur had een goede start vanaf pole position en gaf de leiding de hele race niet meer uit handen. Ze won dominant met meer dan tien seconden voorsprong op nummer twee Alice Powell. Nerea Martí wist voor het eerst in haar W Series-carrière het podium te behalen met een derde plaats.

Irina Sidorkova pakte bij de start de vierde plaats van Beitske Visser, beide finishten ze de race op die posities. Fabienne Wohlwend verloor in de eerste ronde haar voorvleugel en moest de pitstraat bezoeken, ze sloot achteraan het veld aan, maar moest met nog twaalf minuten op de klok toch opgeven.


Met nog drie minuten te gaan maakte Marta Garcia een fout in bocht 11, waardoor ze onder druk kwam te staan bij Emma Kimiläinen. Twee bochten later wist Kimiläinen de zesde plaats van Garcia af te pakken. De actie kwam in onderzoek bij de stewards, maar uiteindelijk kwamen de dames er zonder straffen af.

Jamie Chadwick / Veloce Racing / Spielberg / Oostenrijk / W Series / 2021
Foto: W Series

Ontspannen race

Chadwick had voor de race al aangegeven dat de start het belangrijkste zou zijn. De start was erg goed voor de Britse. "Nadat ik erg goed vertrok kon ik na bocht 1 ontspannen, want ik wist dat ik genoeg snelheid om vooraan te blijven." Ze legde na de race uit dat ze daarom na de start kon ontspannen en van de race genieten, ook omdat er geen safety car aan te pas kwam.

Chadwick's grootste titelconcurrent Powell gaf na de race aan dat haar start niet goed was en het moeilijk had tijdens de race. "Het is fijn dat we goede punten hebben binnengehaald, de auto was lastig aan het einde van de race. Ik hoop dat we het kunnen oplossen voor de volgende race op Spa."

Door de tweede overwinning van Chadwick staat de Britse nu één punt voor op haar landgenote Powell. Na een pauze van vier weken gaat het gevecht en de tweede helft van het seizoen in België verder op 28 augustus.

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Hongarije VT3 en kwalificatie

Lees ook: Ricciardo: “Nog steeds een beetje hetzelfde verhaal”

Lees ook: George Russell: “Je kunt het niet altijd goed doen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden