Jean Todt: 'Ayrton Senna had in '94 bijna voor Ferrari gereden'

ayrton_senna

Het had niet veel gescheeld of Ayrton Senna had in 1994 niet voor Williams, maar voor Ferrari gereden. Dat zegt Jean Todt die destijds de teambaas was bij de Italiaanse stal.

"Tijdens de Grand Prix van Italië in 1993 heb ik drie uur lang met Ayrton gesproken over zijn mogelijke komst naar Ferrari", zegt Todt tegen Racefans.net. "Hij was voornamelijk geïnteresseerd om in '94 al naar Ferrari te komen, maar het probleem was dat wij op dat moment al twee rijders onder contract hadden staan."

"Toen zei hij tegen me: contracten in de Formule 1 doen er niet toe. Ik was het niet met hem eens en benadrukte dat Ferrari contracten altijd zou respecteren."

Ferrari werkte het Formule 1-seizoen van 1994 af met Jean Alesi en Gerhard Berger. Senna verruilde McLaren voor Williams, waarvoor hij uiteindelijk slechts drie races in actie zou komen.

Op 1 mei 1994, vandaag precies 25 jaar geleden, kwam Ayrton Senna da Silva bij een crash tijdens de Grand Prix van San Marino om het leven. In een speciale aflevering van onze podcast F1 Aan Tafel kijken we met onder anderen Olav Mol terug op dat horrorweekend in Imola:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden