Jenson Button nieuwe coureur en team eigenaar in Extreme E

25 jan 2021 door Jay Hartman
142184311_1368535780146965_8809732402033964135_n

Extreme E maakt bekend dat Jenson Button als eigenaar van zijn zelf opgezette team in hun kampioenschap gaat rijden. Daarmee verruilt Button het asfalt racen voor off-road racen. 

Het is niet zijn eerste avontuur off-road: in 2019 deed hij al mee aan de Baja 1000, een van de zwaarste races waar de deelnemers door Neder-Californië in extreme hitte en op moeilijk terrein moeten rijden. Nu gaat hij een nieuwe uitdaging aan met zijn eigen JBXE-team. ''BXE heeft lang op zich laten wachten en ik ben zowel verheugd als trots om zijn oprichting en deelname aan het inaugurele Extreme E-kampioenschap aan te kondigen. Een paar jaar geleden ondervond ik de opwinding van het off-road racen, wat ertoe leidde dat ik met mijn eigen team deelnam in een paar races, waaronder de Mint 400 en zelfs de Baja 1000 en ik vond het absoluut geweldig!'' zegt een opgewonde Button over zijn deelname.

Alejandro Agag, CEO van de Extreme E, deelt zijn enthousiasme: ''Ik ben verheugd om een ​​andere grote naam in de autosportwereld te verwelkomen in Jenson Button. Hij is een van de meest populaire coureurs in de branche en Extreme E zal hem de kans geven om een ​​van zijn lang gekoesterde passies uit te leven, namelijk om op het hoogste niveau in offroad-races te strijden.'' Extreme E gaat van start in april waarbij elektrische SUV's in extreme omgevingen, die al zijn beschadigd of beïnvloed door het klimaat of milieu, met elkaar in gevecht gaan. Wereldwijd zullen er vijf races gereden worden die het impact van klimaatverandering zullen belichten.

Naast Button, zijn er nog enkele andere bekende Formule 1 coureurs die hun intrede gaan maken in dit kampioenschap, onder meer Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Extreme E zal ook de gezichten van Carlos Sainz en W-series kampioen, Jamie Chadwick laten zien. Het kampioenschap begint in Saoedie-Arabië op 3 april.

Lees ook: Jenson Button keert terug bij Williams

25 jan 2021 door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen