Jeroen Bleekemolen: “Bizar weekend met Freddie Hunt"

bleekemolen-en-hunt

Jeroen Bleekemolen heeft genoten van zijn raceweekend in de LMP3 op het circuit van Monza. Hij mocht samen met Freddie Hunt, zoon van wereldkampioen Formule 1 James Hunt, rijden en laat aan Grand Prix Radio weten dat hij een bizar weekend meemaakte. 

Bleekemolen laat weten dat Freddie bijna een exacte kopie van zijn vader is. Niet alleen komt het uiterlijk erg overeen, maar de 34-jarige komt op het circuit ook goed uit de voeten. “Met zijn lange haren en rode racepak lijkt hij qua uiterlijk erg op zijn vader”, begint Bleekemolen. “Maar hij kan ook heel hard rijden op het circuit."

”Met zijn lange haren en rode racepak lijkt hij echt op zijn vader"

De kwalificatie nam Hunt voor zijn rekening en dat ging hem, na twee jaar niet te hebben gereden, goed af. Tijdens de race ging het in de openingsfase mis. “Hunt maakte een fout en crashte met een andere coureur”, gaat Bleekemolen verder. "We hadden schade aan de auto en we kregen een drive through-penalty." 

Jeroen Bleekemolen / Freddie Hunt
Foto: Jeroen Bleekemolen

Parabolica

Daarna was het de beurt aan Bleekemolen om te kijken wat er vanuit de achterhoede nog te halen viel. De 39-jarige kon goed naar voren komen maar maakte een groot moment mee in de parabolica bocht. “Ik verloor de stuurbekrachtiging en ging bijna hard de muur in. Ik kon de race uitrijden maar meer dan een veertiende plek zat er niet in.”

Luister de hele update van Jeroen Bleekemolen op Grand Prix Radio!

Lees ook: Larry ten Voorde pakt overwinning en goede punten in Zandvoort

Lees ook: Jeroen Bleekemolen te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Review F1 2021: Meest realistische F1-game ooit

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden