Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op F1-weekend Mexico

photo_2021-04-11_10-22-50

Komend weekend staat de Grand Prix van Mexico op het programma. Jeroen Bleekemolen zegt dat het nu echt spannend begint te worden met nog maar vijf races te gaan en slechts twaalf punten verschil aan de leiding in het WK tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Hij is ook van mening dat elk puntje nu telt en elke race steeds belangrijker gaat worden. 

Bleekemolen haalt in zijn vooruitblik de interessante uitspraak van Toto Wolff aan. De teambaas zei dat als Hamilton en Verstappen ongeveer gelijk staan er zomaar een soort Senna/Prost actie zou kunnen gaan plaatsvinden in de slotrace van het seizoen. "Dat zelfs de Mercedes-teambaas deze uitspraak doet geeft ook aan dat de spanning om te snijden is", aldus Bleekemolen tegen Grand Prix Radio.

Voordeel voor Red Bull?

Volgens Bleekemolen is Autódromo Hermanos Rodríguez een prachtig circuit, dat gelegen is in een park op zeer hoge hoogte waardoor de lucht ijl is en de motoren daardoor veel minder vermogen hebben. Juist dat kan een voordeel zijn voor de Red Bull-Honda. Bleekemolen geeft ook aan dat vooral op de rechte stukken het motorvermogen verschil veel kleiner is en dat hopelijk zijn voordelen zal hebben.

Grand Prix van Mexico / race / Mexico / 2019
Foto: Pirelli (Joe Portlock / LAT Images)

Slipstream

"Het circuit heeft een lang recht stuk waardoor de kwalificatie belangrijker is, maar misschien nog belangrijker is de start en de eerste bocht in de race", aldus Bleekemolen. Hij ziet dat er tot aan het rechte stuk vaak veel slipstream is waardoor iemand die op P3 of P4 start ook wel de leiding zou kunnen pakken in de race. "Door de chaos van de start en de krappe bochten zouden er nog weleens wat onderdelen kunnen sneuvelen waardoor coureurs genoodzaakt zijn de pits in te moeten."

Bleekemolen is zeer benieuwd wie het gaat overleven. "Gaat Max die eerste bocht weer halen? Hij heeft het hier in het verleden zeer goed gedaan, Mexico is een baan die hem goed ligt en past." De coureur voegt daar aan toe dat Max tijdens de afgelopen race in de Verenigde Staten iets sneller was dan Hamilton en hij het strategisch heel goed van de Brit gewonnen heeft. "Hij heeft zijn banden ook goed onder controle weten te houden, iets wat ook heel belangrijk is in Mexico dit weekend." aldus Bleekemolen.

"Met het hele pakket kan Max winnen"

Afsluitend geeft de coureur aan dat Max het met het hele pakket zou kunnen winnen, maar er in de eerste bocht veel kan gebeuren. "We gaan het zien en we gaan genieten!"

Lees ook: Jeroen Mul kent moeizame seizoensfinale in Misano

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Mexico

Lees ook: Nieuw format F1: teams moeten updates uitleggen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden