Bleekemolen blikt vooruit op GP Nederland

SI202109020384_hires_jpeg_24bit_rgb

Jeroen Bleekemolen blikt voor Grand Prix Radio vooruit op de aankomende grand prix die in Nederland verreden gaat worden. Het is volgens hem een enorm snel circuit. “Een foutje is zo gemaakt en kan enorme gevolgen met zich meebrengen.”

Er zijn grote aanpassingen gedaan aan Circuit Zandvoort om het zo veilig mogelijk te maken voor coureurs. Zeker vanwege de snelheden die de Formule 1-auto’s rijden. Volgens Bleekemolen moet de coureur echt lef hebben om vooral in de kombocht snel te kunnen rijden.

Nieuw circuit

Bleekemolen verwacht dat Max Verstappen snel gaat zijn. Mede doordat hij het circuit al een beetje kent. Maar de meeste teams en coureurs kennen dit circuit nog niet en ze hebben zich ook niet kunnen voorbereiden, omdat het circuit niet beschikbaar is in de simulatoren die de teams gebruiken.

Pierre Gasly / Yuki Tsunoda / AlphaTauri / Zandvoort / Nederland / Trackwalk / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Het is dus afwachten wat er gaat gebeuren tijdens de grand prix. Wat de verhoudingen tussen de teams zijn is nog steeds onduidelijk vanwege de letterlijk ‘in het water gevallen’ race in Spa. De teams hebben, doordat het circuit ook nog niet beschikbaar is op de simulatoren, ook niet kunnen werken aan de set-up. Het belooft dus een spannende race te worden volgens Bleekemolen. Verstappen gaat het volgens hem wel goed doen, zeker met de extra motivatie die de oranje fans met zich meebrengen. “We gaan het zien en ervan gaan genieten. Formule 1 op Zandvoort is in ieder geval terug”, aldus Bleekemolen.

Succes Bleekemolen

Jeroen Bleekemolen heeft zelf ook mooie herinneringen aan het circuit van Zandvoort. In 2006 wist hij in de A1GP de leiding te pakken in de knotsgekke regenrace. Bleekemolen had op het laatste moment te horen gekregen dat hij in de auto moest stappen in plaats van Jos Verstappen. Vervolgens wist Bleekemolen te zorgen voor een oranje-feest aan de kust.

De volledige preview van Jeroen Bleekemolen is te beluisteren via Grand Prix Radio!

Lees ook: Grand Prix Radio LIVE vanaf Circuit Zandvoort

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Nederland

Lees ook: Pirelli kiest voor hardste banden tijdens Dutch GP

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden