Jeroen Bleekemolen kijkt vooruit naar Grand Prix van Brazilië

photo_2021-04-11_10-22-50

Komend weekend staat de Grand Prix van Brazilië weer gepland. Jeroen Bleekemolen zegt dat het er voor Max Verstappen goed uitziet met nog vier races voor de boeg en de voorsprong van negentien punten die Verstappen heeft op Lewis Hamilton. Er zijn nog 107 punten te behalen dus er is nog niks gewonnen. 

Bleekemolen vindt het Interlagos Circuit een prachtige, maar moeilijke baan die linksom gaat en waarbij de nekken van de coureurs dus veel te voortduren krijgen. Ook is de bandenslijtage vaak heel hoog en regent het doorgaans tijdens de race.

"Voor komend weekend ziet het er goed uit en lijkt het een droog weekend te worden. In de regen waren Verstappen en Hamilton daar altijd heel sterk, misschien is het droog wel meer een Mercedes baan, maar Verstappen heeft daar in het verleden ook heel hard gereden. De verhoudingen liggen best goed voor Verstappen, zeker na een heel sterk weekend in Mexico", aldus Bleekemolen tegenover Grand Prix Radio.

Mercedes meer laten liggen

Bleekemolen vervolgt: "Belangrijk is dat je de juiste setup kan vinden aan het begin van het weekend en dat je alles goed kiest en geen fouten maakt. Juist daar is Max Verstappen zo goed in geweest dit jaar. Tot nu toe heeft het team van Mercedes op dat punt toch meer laten liggen."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Formule 1 2021 / Grand Prix van Mexico
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron / Getty Images)

Pérez nodig om strategie te bepalen

De coureur denkt ook dat de teamgenoten weer gaan meedoen in de strijd met Sergio Pérez die er redelijk goed bij zat in Mexico en hopelijk dichtbij genoeg zit om zo de strategie te kunnen bepalen en te beïnvloeden bij de Mercedessen. Volgens Bleekemolen zal Bottas ook zeker weer proberen om Lewis te helpen, hoewel hij in Mexico meer had kunnen doen volgens hem. "We gaan zien hoe het gaat ontknopen!", sluit hij af.

Luister de hele preview van Jeroen Bleekemolen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Horner: “Max fenomenaal; Checo had veel geluk bij start”

Lees ook: Giovinazzi baalt van nog steeds onzekere F1-toekomst

Lees ook: Colton Herta: “Veel nodig voor overstap naar F1”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden