Jeroen Bleekemolen klaar voor zestiende 24 uur van Le Mans

door Coen Versteeg
IMG_8396

Jeroen Bleekemolen gaat dit weekend zijn zestiende 24 uur van Le Mans rijden. Voorlopig staat Bleekemolen er goed voor, want de testdag verliep voor hem vlekkeloos. Speciaal voor Grand Prix Radio blikt Jeroen Bleekemolen vooruit op de 24 uur van Le Mans.

Bleekemolen gaat dit jaar voor de tweede keer in zijn carrière met een Ferrari de 24 uur van Le Mans rijden, wat hem voorlopig erg bevalt. "Het ging eigenlijk heel erg lekker, want we hebben in de testdag lang bovenaan gestaan", vertelt Bleekemolen. De coureurs kregen in de testdag negen uur de tijd om het circuit en de auto beter te leren kennen. Volgens Bleekemolen moet je de tijden van de testdag wel met een korreltje zout nemen, "want niet iedereen laat het achterste van de tong zien. Als iemand te hard gaat kan hij namelijk extra gewicht meekrijgen of kan de organisatie vermogen wegnemen." Waar wel naar wordt gekeken volgens Jeroen Bleekemolen is de BOP, balance of performance, de topsnelheden en de downforce van de auto.

Alexander Albon / Sergio Perez / Red Bull Racing
Foto: Red Bull Racing / Mark Thompson / Getty Images

Weersverwachtingen lijken goed

De 24 uur van Le Mans wordt normaal gesproken verreden in juni, maar door de coronapandemie werd vorig jaar de 24 uurs race verreden in september. Ook dit jaar wordt de 24 uur niet verreden juni, waardoor het weer goed lijkt te zijn. "De testdag was heel warm en ook tijdens de race lijkt het heel warm te worden",  zegt Bleekemolen. Hij is blij met de weersvoorspelling. "Het regent heel vaak, maar de baan is het mooist als het droog is, want dan gaat het er heel hard aan toe."

Kansen op prijzen

Bleekemolen rijdt dit jaar in de GTE AM klasse voor Rinaldi Racing. Ondanks de goede testdag verwacht Bleekemolen dat het moeilijk wordt om prijzen mee naar huis te nemen. "Ik rijd met twee bronzen rijders die beiden zes uur moeten rijden, wat betekent dat ik twaalf uur moet rijden." Bij de 24 uur van Le Mans moet je minstens één bronzen rijder hebben, maar in plaats van een tweede bronzen mag je ook één zilveren rijder opstellen. Dat betekent eigenlijk dat het team van Bleekemolen zes uur in het nadeel is, omdat er dan bij de andere teams op papier een betere coureur achter het stuur zit. Desondanks is Jeroen Bleekemolen wel positief. "Ik heb zelden zo vroeg in de week al zoveel vertrouwen gehad in de auto", sluit Bleekemolen af.

Lees ook: Grand Prix van Japan 2021 afgelast

Lees ook: Grand Prix Radio over Formule 1-seizoen tot nu toe (deel 1)

Lees ook: Bent Viscaal: “Positief over progressie bij Trident”

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden