Jeroen Bleekemolen ondanks crash genoten van Le Mans

Bleekemolen

Jeroen Bleekemolen boekte in de 24 uur van Le Mans niet het resultaat waar hij op gehoopt had. Na een vroege crash waren ze eigenlijk direct kansloos, zo stelt de Nederlander na afloop.

“Het was een bijzondere editie. Er zou regen komen, maar die is de hele race uitgebleven. Desondanks werd er wel keihard geracet, want Le Mans is tegenwoordig meer een sprintrace geworden. De auto's gaan niet zomaar meer stuk, dus elke seconde telt en iemand die sneller is wint dan ook die wedstrijd. Het was voluit 24 uur racen, maar helaas hadden wij vroeg in de race al een aanrijding toen Felipe Fraga een spinnende LMP2-auto niet kon ontwijken. Er was te veel schade en hij moest naar de pits, waar we veel tijd verloren. Later in de race hadden we nog wat kleine probleempjes, maar eigenlijk waren we vanaf toen al kansloos. Meer dan een veertiende plaats zat er dus niet in dit jaar, maar ik heb er wel van genoten.”

“Het was mooi om hier weer te rijden, ondanks dat er geen publiek was. Dat neemt natuurlijk wel sfeer weg, want normaal is dat een hele belevenis. Toch was het een heel mooi weekend en kijk je al weer uit naar volgend jaar. Het is immers een van de mooiste dingen die je in de autosport kan doen, op de lange rechte stukken volop slipstreamen. Het is niet het resultaat wat we gehoopt hadden, zeker nadat we revenge wilden voor vorig jaar toen we de dag na onze overwinning gediskwalificeerd werden. Dat is niet gelukt, maar volgend jaar is er weer een kans.”

De hele update van Jeroen Bleekemolen valt te beluisteren op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen