Jeroen Bleekemolen over F1-weekend in Qatar

photo_2021-04-11_10-22-50

De Formule 1 gaat aankomend weekend voor het eerst racen in Qatar. Jeroen Bleekemolen blikt voor Grand Prix Radio vooruit. Uiteraard wordt het de race waar gekeken wordt naar het gevecht om de wereldtitel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Het verschil is slechts 14 punten in het voordeel van Verstappen. 

Volgens Bleekemolen is het circuit in Qatar eentje die de meeste teams en coureurs niet kennen. De GP2 heeft er in het verleden gereden en het was Sergio Pérez die er ooit een race won. Hij kent de baan daardoor dus al goed. Volgens Bleekemolen is het belangrijk dat de teams zo snel mogelijk de goede setup vinden en kijken hoe snel de banden slijten op dit circuit.

Motorvermogen nog groot?

De Nederlander zegt ook benieuwd te zijn of het motorvermogen van Hamilton ook in Qatar nog zo groot is na zijn sterke race in Brazilië. "De vraag is hoelang ze dit vast kunnen houden. Is dat tot het einde van het jaar, dan zou het nog wel lastig kunnen worden voor Red Bull Racing", zegt de coureur.

Hij benoemt dat het Red Bull-kamp wel de hoop heeft uitgesproken dat het vermogen en daarmee het voordeel langzaam zal wegvallen, waardoor het dan uiteindelijk ongeveer gelijk zal zijn. "Dan is het de zaak dat je alle puntjes op de i zet, zeker in een weekend waar je de baan moet gaan leren en een hele nieuwe setup moet vinden."

Een van de mooiste seizoenen ooit

"We gaan het zien, het wordt spannend, het is echt een van de mooiste seizoenen ooit en ik zit te genieten", besluit Bleekemolen.

De gehele preview van Jeroen Bleekemolen is ook te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Verstappen blikt vooruit: “Trainingen enorm belangrijk”

Lees ook: Mercedes vraagt extra onderzoek na actie Verstappen in Brazilië

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Qatar

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden