Jeroen Bleekemolen: “We gaan voor algemene overwinning”

door Tim Koenders
Bleekemolen

Jeroen Bleekemolen wil strijden voor de overwinning in de Michelin Le Mans Cup. Op Monza zal hij in de LMP3-klasse rijden met een bijzondere teamgenoot. Bleekemolen racet namelijk samen met Freddie Hunt, de zoon van James Hunt. Een man die volgens Bleekemolen verdacht veel lijkt op zijn vader.

Jeroen Bleekemolen komt op Monza in actie in de Michelin Le Mans Cup. Bleekemolen rijdt samen met teamgenoot Freddie Hunt, zoon van de wereldkampioen Formule 1 van 1976. “Toen ik hem zag schrok ik een beetje, hij is gewoon een kopie van zijn vader. Het voelde echt alsof ik terug in de tijd was gegaan.” Bleekemolen liet weten dat Freddie Hunt, net als zijn vader, de hele dag in zijn zwembroek shag staat te roken. “Eenmaal in de auto leek hij ook op zijn vader, want hij gaf verschrikkelijk veel gas. Hij is echt ontzettend snel.”

Jeroen Bleekemolen / LMP3 / Monza / 2021 / Michelin Le Mans Cup / Freddie Hunt / 2021
Foto: Jeroen Bleekemolen

Kansen tijdens de race

Bleekemolen rijdt samen met Hunt in de LMP3-klasse. “Het is de hoogste klasse in de Michelin Le Mans Cup dus we gaan voor de algemene overwinning.” Bleekemolen verwacht dat het zeker mogelijk is. De race duurt twee uur en wordt op zaterdagavond verreden. “Ik kan niet wachten want het is echt gaaf om met deze auto op dit circuit te rijden. We gaan voor de bekers.”

De hele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

Lees meer: Red Bull Racing wil nieuwe motor pas in 2026 introduceren

Lees meer: Evenementenvergunning voor Dutch Grand Prix is binnen

Lees meer: Hamilton verlengt contract met twee jaar

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden