Jeroen Bleekemolen: “Winst had erin gezeten"

door Hidde Wissels
Jeroen-bleekemolen-GT4

Jeroen Bleekemolen reed met Black Swan Racing in de Porsche GT4 op het circuit in Indianapolis. Bleekemolen reed sinds lange tijd weer eens samen met zijn broer Sebastiaan en ging met een beker naar huis. Toch had er meer ingezeten dan de derde plaats.

Bleekemolen kwam in actie op het circuit waar de Formule 1 in 2005 ook in actie kwam en het was een toprace voor de Nederlander waarin uiteindelijk de derde plaats werd binnengesleept. “Het was gaaf om weer eens in Indianapolis te rijden”, vertelt Bleekemolen aan Grand Prix Radio. “Zeker omdat ik weer eens samen met mijn broer kon rijden. Samen weer op pad en geracet en ook nog met een beker naar huis."

Grand Prix van Amerika / Austin / 2019
Foto: Pirelli (Steven Tee / LAT Images)

"Tijdens de race werden de regels aangepast"

Het team van Bleekemolen ging voortvarend van start en lag zelfs halverwege de race twee ronden voor op de rest. Tijdens de race werden de regels aangepast en mochten de teams die rondes goedmaken achter de safety car. “Voor de race werd er verteld dat niet zou gaan gebeuren”, gaat een balende Bleekemolen verder. “Dat was natuurlijk jammer want onze strategie was daarop gebaseerd. Onze langzaamste rijder moest daarom op het laatst nog in actie komen, daardoor verloren we de leiding en zelfs de tweede plek."

Ondanks dat er meer dan een derde plek haalbaar was, is Bleekemolen niet ontevreden. “We hebben een beker te pakken en dit is een mooie afsluiter van het seizoen. Nu ga ik mij voorbereiden op Road Atlanta voor de Petit Le Mans”, besluit Bleekemolen. De Petit Le Mans-race wordt verreden op zaterdag 13 november.

Luister de hele update van Jeroen Bleekemolen op Grand Prix Radio!

Lees ook: Jeroen Bleekemolen: “Had stiekem wat meer verwacht"

Lees ook: Droom komt uit voor Ricciardo: ritje in NASCAR-auto Earnhardt

Lees ook: Vettel: “F1 kan minder speciaal worden door zoveel races"

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen