Jeroen Bleekemolen wordt zesde in de 6 uur van Spa

door Tim Koenders
Jeroen-Bleekemolen

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Jeroen Bleekemolen terug op zijn 6 uur van Spa. Na een goede race komt zijn team helaas niet verder dan een zesde plaats. In de laatste ronde kwam Bleekemolen in contact met een achterblijver waardoor hij nog twee plaatsen verloor. Niet het gehoopte resultaat maar de Nederlander gaat nog steeds voor het kampioenschap.

“De Spa 6 uur van het WEC endurance kampioenschap zitten er weer op. Een typische Spa race want het was af en toe drijfnat en ook af en toe een zonnetje met een droge baan. Het was voor ons geen makkelijke wedstrijd. We hebben lekker gevochten en vooraan meegedaan maar op het einde van de race had ik een aanrijding met een achterblijver. Iemand probeerde mij uit te remmen bij de bus-stop chicane en die haalde de bocht niet. Toen reed hij tegen mijn wiel aan en daardoor was mijn ophanging krom. Mijn laatste ronde duurde daarom ontzettend lang, we vielen terug van de vierde naar de zesde plek.”

“Natuurlijk was dit niet het gewenste resultaat. We hadden graag op het podium gestaan, maar we moeten weer door. En we gaan door met nog twee wedstrijden, uiteraard de 24 uur van Le Mans. Dat is de volgende die in het kampioenschap op het programma staat. Dit jaar in september en zonder fans dus het zal een hele andere race worden. Ook zal het langer donker zijn dus we verwachten ook een nieuwe wedstrijd die we nog nooit mee hebben gemaakt. Maar we zijn er klaar voor en we doen nog volledig mee om het kampioenschap. Le Mans heeft dubbele punten dus dan gaan we er voor. Na Le Mans komt er ook nog een 8 uurs race in Bahrein dus nog twee races met veel punten. We gaan pushen want we willen wereldkampioen worden.”

De hele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden