Job van Uitert begint positief aan 24 uur van Le Mans

2021TESTLM24H135

De 24 uur van Le Mans staat weer voor de deur en daarom blikt Job van Uitert voor Grand Prix Radio vooruit op de race. Van Uitert rijdt met Racingteam Nederland in de LMP2 klasse van de grootste 24 uurs race van het jaar die zaterdagmiddag van start gaat. 

Van Uitert rijdt samen met Giedo van der Garde en Frits van Eerd de 24 uur. Het is een belangrijke race omdat er ook veel punten te verdienen zijn. Hij kijkt uit naar de wedstrijd: "Ik denk dat we een goede auto hebben en daarmee een mooi resultaat kunnen wegzetten."

Motorproblemen

Van Uitert vertelt dat het al een bewogen week is geweest voor zijn team vanwege motorproblemen. Tussen vrije training drie en vier kon het team de motor verwisselen. "Na de wisseling was de pace van de auto supergoed dus ik denk dat we goed bij de rest van het veld zitten", vertelt hij.

Er kan van alles gebeuren tijdens de race en daar is de Nederlander zich ook van bewust. Maar dat betekent niet dat er geen optimisme is voor een goed resultaat. "Laten we maar eerst zorgen dat we die 24 uur netjes doorkomen en dan denk ik dat we wel in een competitieve plek terecht komen."

De 24 uur van Le Mans begint zaterdagmiddag om 16 uur en eindigt zondagmiddag om 15 uur.

Lees ook: Van der Zande: “Met weinig fouten, kom je ver op Le Mans”

Lees ook: Jeroen Bleekemolen klaar voor zestiende 24 uur van Le Mans

Lees ook: Rinus VeeKay: “Supergoed seizoen tot nu toe”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden