Job van Uitert: "Daytona was een hele mooie leerschool"

indy-dortje

De 24 uur race van Daytona was van korte duur voor Van Uitert en zijn team. Na twee uur crashte de auto door olie op de baan. 

Frits van Eerd moest de race starten. Na de crash probeerde Van Eerd achteruit de baan weer op te rijden en daardoor is in de versnellingsbak intern het achteruittandwiel versplinterd. Door de versplintering van het achteruittandwiel raakte de oliepomp verstopt en werd de temperatuur van de olie in de bak te hoog. De oliedruk in de bak was weg  en daarmee was alles klaar voor Racing Team Nederland.

142184311_1368535780146965_8809732402033964135_n-499x500
© Racing Team Nederland

"We hebben nog wel geprobeerd naar buiten te gaan, maar de problemen waren gewoon te groot en eenmaal in de garagebox zijn we er achter gekomen dat het niet te repareren was, en helaas konden we niet de 24 uur uitrijden", aldus Uitert. Voor Uitert was het zijn eerste uitvalbeurt in het endurance racen in drie jaar. "Het is erg zuur, maar het hoort nou eenmaal bij het autoracen. Soms zit het mee en soms zit het tegen, zoals nu".

Van Uitert kijkt uit naar de eerst volgende race in april in Portimão. "We maken nog steeds absoluut kans op het wereldkampioenschap en ik denk dat Daytona een hele mooie leerschool was. Iedereen is weer scherp." Racing Team Nederland gaat er alles aan doen om hun prestatie van Daytona weer recht te zetten op Portimão, om zo het eerste stapje te zetten naar de wereldtitel.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden