Job van Uitert tweede geworden European Le Mans Series

door Tim Koenders
SI202011010144_news

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Job van Uitert terug op zijn weekend in de European Le Mans Series. In de tweede vrije training had Job grote problemen waardoor hij niet kon rijden. Uiteindelijk wist hij in de kwalificatie toch pole te pakken. In de race eindigde hij als vierde wat goed genoeg was voor de tweede plaats in het kampioenschap.

“Afgelopen weekend hebben we de laatste race van de European Le Mans Series gereden op Portimao. Het was een innoverend weekend, een fantastisch begin in de kwalificatie. Pole position weten te pakken, mijn eerste in de European Le Mans Series. In de tweede vrije training had ik nog een remschijf die plofte en dat terwijl ik met 260 per uur op een hairpin afreed. Bij het aanremmen plofte de remschijf, ik heb de auto nog net op tijd stil weten te zetten. We hebben in die training niet veel gereden dus we moesten koud de kwalificatie in en op één of andere manier heb ik een ronde eruit weten te trekken die vier tienden sneller was dan de concurrentie.”

“Helaas zijn we na een hevige strijd net buiten het podium gevallen, een vierde plaats. In de laatste stint kreeg ik blaren op mijn banden, hierdoor mis je gewoon stukken loopvlak. Je kan er niet heel veel aan doen, het heeft te maken met de tempratuur en de compound. Ook de afstelling van de auto heeft ermee te maken. Uiteindelijk verloor ik vijf seconden per ronde. De vierde plaats was genoeg om de tweede plaats in het kampioenschap binnen te halen, dat was ook het doel van dit weekend.”

De hele update van Job van Uitert is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen