Job van Uitert: "Niet gehoopte resultaat behaald"

United-Autosports-RBR-2021-380

Job van Uitert kwam op de Red Bull Ring in actie in de European Le Mans Series (ELMS). De race werd onder regenachtige omstandigheden verreden en het team van United Autosports behaalde niet het resultaat waar het op gehoopt had. Van Uitert blikt voor Grand Prix Radio terug op de 4-uurs race. 

"Ik denk dat we uiteindelijk niet het resultaat hebben gehaald waar we op hoopten", valt Van Uitert met de deur in huis. "We hadden ons als derde gekwalificeerd een kenden hele goede eerste stint. Het zag er eigenlijk allemaal heel goed uit, het eerste uur lag mijn teamgenoot (Nicolas Jamin, red.) heel netjes aan de leiding."


Manuel Maldonado, de neef van voormalig Formule 1-coureur Pastor Maldonado, mocht de middenstint voor het team van United Autosports rijden. "Manuel had ook een prima middenstint gedaan in de regen en met nog één uur en veertig minuten te gaan stapte ik de auto in", vervolgt de Dongenaar zijn terugblik.

Regen met bakken uit de hemel

Op het moment dat Van Uitert het stuur overnam begon het ineens harder te regenen. Ze kozen daarom naar buiten te gaan op intermediates. Het leek de juiste keuze, maar net op dat moment kwam het met bakken uit de hemel vallen. "Het was gewoon niet te rijden. Ik denk dat er zeven man in totaal afgingen in bocht zeven, waaronder ik. Helaas schoof ik de muur in en stond ik vast in de bandenstapel."

IMG_7658-e1616344758754-700x426
Foto: Renger van der Zande

Het team verloor veel tijd om de auto uit de bandenstapel getrokken te krijgen en door de reparatie van de auto. "Wat dat betreft waren daar onze kansen op een overwinning wel verkeken. Tot bocht zeven viel het eigenlijk wel mee met de hoeveelheid water op de baan. Maar in één keer was het in bocht zeven alsof je door een zwembad reed. Er was geen grip meer, de auto kon niet meer vertragen, waardoor ik vol rechtdoor de bandenstapel inging."

Verkeerde plek, op verkeerde moment

"Het is heel jammer, ik denk dat we zeker met een podium naar huis hadden moeten gaan. We hadden de pech dat we net op de verkeerde plek op het verkeerde moment waren, tien seconden later kwam de safety car op de baan."

"Over twee weken gaan we er weer vol tegenaan op het circuit van Paul Ricard met de ELMS. Daarna ga ik door naar Portimão in het World Endurance Championship, samen met  Racing Team Nederland. We gaan kijken of we wat overwinningen binnen kunnen halen", sluit de Nederlander af.

Lees ook: Renger van der Zande: "Strategie was gewoon niet goed"

Lees ook: Moeilijk weekend Max Koebolt in European Le Mans Series

Lees ook: Richard Verschoor rijdt Formule 2-race in Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden