Job van Uitert: "Trappen voor wat we waard waren"

23 aug 2021 door Coen Versteeg
2021TESTLM24H447

Job van Uitert wist met Racing Team Nederland een tweede plek te pakken in de PRO AM klasse in de 24 uur van Le Mans. Van Uitert had een belangrijk aandeel in de race, omdat hij met een sterke laatste stint naar P2 reed. Voor Grand Prix Radio doet Van Uitert zijn verhaal over de race. 

De 24 uur van Le Mans kende veel wisselende emoties voor Racing Team Nederland. Het team startte als eerste in hun klasse, maar zakte terug naar P5 door een paar vervelende incidenten. "We vielen terug door de lastige condities. Frits (van Eerd) was eraf gegaan door het grind en daarna hadden we ook nog een aanrijding met een Ferrari waar Frits niks aan kon doen, dus we hadden gewoon veel pech", liet Van Uitert weten.

24 uur van Le Mans / Job van Uitert / Racing Team Nederland
Foto: Clement Marin

Zenuwslopend einde

Voor Racing Team Nederland zat er daarna niks anders op dan in de achtervolging te gaan. Lange tijd lag het team op P3, maar na een sterk slot van Van Uitert wist het team met nog 20 minuten te gaan de tweede plek over te nemen. "Het was echt trappen voor wat we waard waren. Ik denk dat we drie minuten achter lagen met nog twee uur te gaan, maar we wisten dat de auto van Realteam Racing topsnelheid miste. We hadden uitgerekend dat het met ons tempo heel krap zou worden, maar uiteindelijk is het gelukt", aldus Van Uitert.

De tweede plek van Racing Team Nederland is goed voor het kampioenschap. Het team staat met nog twee races te gaan op de tweede plek, met maar zes punten achterstand. De laatste twee races zijn beide op het circuit van Bahrein.

Lees ook: Grand Prix Radio live te beluisteren en te zien vanuit Spa

Lees ook: O’Ward neemt leiding IndyCar-kampioenschap over

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van België

23 aug 2021 door Coen Versteeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen