Jorge Lorenzo: ‘Ik wil per se rijden in Valencia’

181115_VAL_Lorenzo

De blessure aan zijn linker pols is nog niet helemaal genezen, maar het zou goed genoeg moeten zijn om te kunnen rijden in de MotoGP van Valencia zondag, meent Jorge Lorenzo. “Ik wil per se deze laatste race voor Ducati rijden”, zei de Spanjaard in de persconferentie voorafgaand aan de slotwedstrijd van het seizoen.

In Thailand kwam Lorenzo in de eerste vrije training hard ten val, waarbij een botje in de pols scheurde. Pas toen in Japan bleek dat de blessure toch ernstiger was dan zich liet aanzien, besloot Lorenzo zich te laten opereren. Twee weken geleden in Sepang moest Lorenzo zich nog terugtrekken na de eerste dag, toen bleek dat hij nog niet de kracht had in de pols om verantwoord te kunnen rijden. “Ik had daar nog te veel te verliezen”, zei Lorenzo. "De pijn was te erg. Als ik daardoor wéér was gecrasht, was de schade nog groter geweest."

Ook in Valencia is Lorenzo nog niet 100 procent fit, maar de regen die voor het hele weekend wordt verwacht - ook donderdagmiddag kwam het al met bakken uit de lucht - zou wel eens in zijn voordeel kunnen zijn. “We hebben de blessure onderschat en daardoor hebben we te laat besloten dat een operatie nodig nodig was. Als ik het vanaf het begin had geweten, had ik de laatste twee races (Australië en Maleisië, NK) niet gemist. Het is een blessure die van buiten klein lijkt, maar de pols is waar je op de motor het sterkst moet zijn, omdat daar de meeste druk op wordt uitgeoefend bij het remmen en in de bochten. Ik ben nu 85 procent fit, denk ik, maar ik moet nog steeds zien hoe ik me op de motor voel.”

In Valencia komt een einde aan zijn twee jaar bij Ducati en dat alleen is al een reden voor Lorenzo om daar per se te willen rijden. “Ik had graag voor de wereldtitel gevochten, maar doordat ik vier wedstrijden miste, was dat onmogelijk, maar ik ben wel blij met de drie overwinningen, de zes podiums en het gevoel dat het mogelijk was om ervoor te vechten als ik meer tijd had gehad.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden