Jorge Martin slaat dubbelslag in Moto3-race Assen

180701_TT_Moto3_Martin

De winst in de race en de leiding in de tussenstand van de Moto3: Jorge Martin sloeg een dubbelslag in de TT van Assen. De Spaanse coureur van Del Conca Gresini kwam een fractie eerder over de streep dan Aron Canet (Estrella Galicia) en Enea Bastianini (Leopard).

Martin, rijdend met nummer 88, was verguld met zijn overwinning: “In de 88ste TT van Assen. Dat was een extra motivatie voor mij. Juist hier winnen en de leiding in het WK pakken, is een bijzondere sensatie.”

Het was een strijd van de eerste tot de laatste meter. Al na vier ronden hadden vijf coureurs zich losgemaakt van de rest van het veld: Jorge Martin, Enea Bastianini, John McPhee, Marco Bezzecchi en Aron Canet. Het was toen ook al duidelijk dat het tussen dat kwintet zou gaan, aangezien het gat op de achtervolgers alleen maar groter werd.

Tijdens elke ronde wisselde de volgorde in het groepje een paar keer. Wie het ene moment nog voorop reed, reed even later vierde of vijfde en andersom. Vooral de Ramshoek bleek een ideaal punt voor de vijf om van beurt te wisselen.

https://twitter.com/i/status/1013354798773686272

Met een ronde te gaan was het John McPhee die in De Bult in de fout ging en zijn kansen op zijn eerste zege in een droge race kon vergeten. In de slotronde was het Marco Bezzecchi die in Mandeveen onderuit ging. Daardoor raakte hij ook de leiding in het Moto3-klassement kwijt. Jorge Martin is nu de nieuwe leider in de tussenstand.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden