Jos Verstappen: "Ik heb dezelfde voorkeur als Max"

AP-1TNPJBZFH1W11_news

De discussie rondom Alex Albon is weer helemaal opgelaaid na zijn vijftiende plek in Imola. Jos Verstappen werd gevraagd wie zijn voorkeur heeft als het gaat om het tweede stoeltje bij Red Bull. Hij geeft aan dat hij net als Max graag Hülkenberg ziet komen.

Helmut Marko en Christian Horner hadden na de Grand Prix van Duitsland nog aangegeven dat Albon zich in de races op Portimão en Imola echt moest gaan bewijzen. Dat is met een twaalfde en vijftiende plek niet bepaald gelukt. Nu geeft Marko echter weer aan dat Albon nog wat extra tijd krijgt. 'Zelfs na Imola'. De Thai zal nog tot de seizoensfinale zichzelf kunnen bewijzen tegenover de Red Bull topmannen.

Voor de familie Verstappen is het al wel duidelijk. Volgens hen moet Nico Hülkenberg Albon komen vervangen. 'Op het moment vind ik het niet goed genoeg gaan, Max heeft gewoon een sterke teamgenoot nodig. Dan was deze race ook anders verlopen. Als een tweede Red Bull rijder achter Hamilton had gezeten had diegene met een vroege pitstop ook Hamilton kunnen dwingen in een eerdere pitstop.' Zo verklaart Verstappen senior bij Peptalk.

Op de vraag wie er volgens hem dan naast zijn zoon moet komen antwoord de oud Formule-1 coureur niet, wel knikt hij instemmend zodra de naam van Hülkenberg wordt genoemd. 'Ik heb in ieder geval dezelfde voorkeur als Max'.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden