Jos Verstappen uit zorgen over toekomst Red Bull Racing

AP-1YFU663N51W11_news

De resultaten van Red Bull Racing na de zomerstop voorspellen volgens Jos Verstappen weinig goeds. In het programma Peptalk op Ziggo Sport uitte de voormalig Formule 1-coureur zijn zorgen over de toekomst van de renstal. Verstappen vreest volgend seizoen opnieuw een verloren jaar.

"Zet hem (Max, red.) in een goede auto dan doet hij echt mee voor het wereldkampioenschap. En nu zijn we al een paar jaar bezig bij Red Bull en het ziet er nu nog niet naar uit dat we volgend jaar voor het wereldkampioenschap meedoen", zegt Verstappen.

Verschil met concurrentie

Max Verstappen won dit jaar de races in Oostenrijk en Duitsland en vertrok in Hongarije vanaf pole position. Red Bull Racing leek het gat naar Mercedes en Ferrari te hebben gedicht, maar na de zomerstop zijn de verschillen met de concurrenten juist weer groter geworden.

Verstappen: "Na de zomerstop zijn wij een beetje blijven stilstaan waar de anderen wel progressie geboekt hebben. De verwachting was dat we het gat naar de concurrentie zouden dichten, maar dat ziet er nu nog niet zo uit. Als ik nu naar de laatste paar races kijk, zullen we in Japan ook een halve seconde tekort komen."

Vrees voor opnieuw verloren jaar

Volgens Verstappen zal er keihard gewerkt moeten worden bij Red Bull om kans te blijven maken op een wereldtitel. "Wij zullen binnenkort met het team gaan praten wat we eraan kunnen doen. Wij zijn afhankelijk van het materiaal dat we krijgen en dat is op dit moment niet goed genoeg. We moeten keihard aan de slag om het gat te dichten anders wordt volgend jaar ook een verloren jaar."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen