Jos Verstappen: 'Hadden verwacht dit jaar meer kans te maken'

AP-1YFU663N51W11_news

Jos Verstappen kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste Grands Prix van het seizoen. De vader van Max is tevreden over de prestaties van zijn zoon, maar had gehoopt dat Red Bull dichter bij Mercedes zou zitten.

"We hadden gedacht dat we dit jaar meer kans zouden maken", zegt Verstappen senior in gesprek met De Telegraaf. "Mercedes heeft echter een betere motor, én een betere auto. In de huidige situatie is het mogelijk dat Max dit jaar geen race wint. Al is het pas mei, en binnen een paar wedstrijden komen er weer allerlei updates aan."

'We houden kritisch in de gaten welke kant het opgaat'

Verstappen heeft nog tot eind volgend seizoen een contract bij Red Bull Racing. "Je moet op het juiste moment in de juiste auto zitten", gaat Jos Verder. "Max zit heel goed bij dit team, maar we houden wel heel kritisch in de gaten welke kant het opgaat."

"Op termijn moeten we bij onszelf te rade gaan wat we de komende jaren gaan doen. Vanaf 2021 komen er heel andere reglementen in de sport. Dan moeten er veel dezelfde onderdelen worden gebruikt en heb je te maken met heel andere aerodynamica. Dan is het toch een gok bij welk team je moet zijn, welke renstal het beste is. Zoals het er nu naar uitziet is het gewoon goed voor Max om bij Red Bull te blijven.”

Verstappen staat na vijf races met 66 punten op de derde plaats in het kampioenschap. Daarmee kent de Nederlander zijn beste seizoensstart uit zijn loopbaan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen