Jos Verstappen: 'Ziet er goed uit voor resterende races'

AP-1YFU663N51W11_news

Na het uitvallen in België en de achtste plaats in Italië kijkt Max Verstappen reikhalzend uit naar de Grand Prix van Singapore, die op 22 september wordt verreden. Volgens vader Jos kan Max dan weer meedoen om de prijzen.

"De circuits in België en Italië zijn er twee geweest die zo goed als gemaakt zijn voor de Ferrari’s, zeker met de hoge topsnelheid die ze hebben. Maar de volgende race in Singapore ziet het er voor ons weer heel positief uit. Daar gingen we vorig jaar ook goed", zei Jos maandagavond in het programma Peptalk op Ziggo Sport.

Gaat de goede kant op met de auto

Hij zag zondag op Monza al veelbelovende rondetijden na de pitstop van Max, waarbij hij een nieuwe voorvleugel en banden had gekregen. "Die waren net zo snel als die van de mannen op de eerste en tweede plek. Dat gaf ook wel aan dat het met de auto de goede kant opgaat, zeker op een circuit dat ons niet ligt. Daarom denk ik dat het er voor de resterende races dit seizoen goed uit gaat zien."

Verstappen gaat verder: "Ik denk dat er dit jaar nog wel een race komt waar we een motor moeten wisselen, maar dat we in Suzuka flink uit kunnen pakken. Daarnaast hebben we nog Mexico waar Max het altijd goed doet, Amerika en Brazilië. Er komen dus nog wel races aan waar we echt kunnen presteren."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen