Juan Manuel Correa op Instagram: 'Ik ben terug'

EDUbQiPU0AAA-UP

Formule 2-coureur Juan Manuel Correa heeft voor het eerst sinds zijn zware ongeluk in augustus op Spa-Francorchamps een filmpje gepost op zijn Instagram-account.

De 20-jarige coureur - te zien in zijn ziekenhuisbed - begint met de woorden "Ik ben terug." Vervolgens staat hij stil bij het overlijden van Anthoine Hubert, bij dezelfde crash: "Het zijn vijf hele zware weken geweest sinds het ongeluk. Uiteraard heb ik het nog niet publiekelijk gezegd, maar ik wil mijn diepste condoleances overbrengen aan de familie Hubert. Het is voor iedereen een schok geweest dat zo'n ongeluk heeft kunnen gebeuren. Je verwacht eigenlijk nooit dat zoiets jou kan overkomen tot het dus wel gebeurt."

Het leven van Correa hing de afgelopen weken aan een zijden draadje, maar hij is inmiddels aan de beterende hand. Toch is het nog steeds onduidelijk of hij volledig zal herstellen: "Ik heb gewoon dankbaar om er nog te zijn. Ik heb duidelijk nog een lange weg van herstel te gaan en het is nog steeds onzeker of ik ooit honderd procent de oude zal zijn."

Correa bedankt iedereen die hem de afgelopen weken heeft bijgestaan: "Ik ben dankbaar voor de mensen die de afgelopen weken bij me zijn geweest. Het ongeluk heeft mijn leven veranderd en ik wil iedereen die me steunt en berichten heeft gestuurd bedanken."

Correa onderging vorige week een zware operatie en hij moet volgende week nog een keer onder het mes. Daarna mag hij het ziekenhuis in Londen verlaten. Volgens de coureur begint dan een periode van tien maanden tot een jaar voor revalidatie: "Het is wat het is. Ik heb aanvaard wat er is gebeurd en kan nu alleen maar positief zijn en zo hard mogelijk aan mijn herstel werken. We zullen zien wat er staat te gebeuren, maar ik ben positief. Ik kan niet anders."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I’m back ❤️

Een bericht gedeeld door Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) op

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden