Juan Manuel Correa weer lid talentenprogramma Sauber

PRESENTATION-siteCORREA-1-min

Juan Manuel Correa is weer opgenomen in het talentenprogramma van Sauber. Correa raakte achttien maanden geleden zwaargewond bij de crash op het circuit van Spa-Francorchamps waarbij Anthoine Hubert het leven liet. De Ecuadoraanse Amerikaan werkt sindsdien hard aan zijn herstel en keerde dit seizoen officieel terug in de Formule 3.

"Het is erg bijzonder om weer bij de Sauber Academy te horen", begint Correa. Voor zijn ongeluk reed Correa in de Formule 2 en maakte hij al deel uit van de Young Driver Academy van Sauber. Na een lange herstelperiode keerde Correa dit jaar terug in de Formule 3 voor het team van ART Grand Prix. Inmiddels mag hij zich ook weer trots lid van de Sauber Academy noemen. "Zij zijn het juniorenprogramma van het team waar ik in 2019 al bij hoorde, toen ik mijn eerste en tot nu toe enige Formule 1-test deed", vertelt Correa.

De Ecuadoraanse Amerikaan is erg dankbaar dat hij weer met de branding van Sauber op zijn bolide mag racen en hij is het team van ART enorm dankbaar voor de kans om in de Formule 3 te racen. "Ik ben erg dankbaar voor iedereen die me gesteund heeft sinds het ongeluk en tijdens mijn herstelperiode. Het is een eer om terug bij dit team te zijn."

'Pure bewondering voor zijn vasthoudendheid'

Ook Beat Zehnder, Motorsport Sporting Director bij Sauber, is erg blij om Correa terug bij het team te hebben. "Juan Manuel heeft altijd vaardigheid en vastberadenheid laten zien, maar zijn opmerkelijke comeback van zijn zware blessure is een inspirerend verhaal dat al zijn kracht en wilskracht laat zien", stelt Zehnder in het statement van Sauber. "We hebben niets anders dan pure bewondering voor zijn vasthoudendheid en we helpen hem graag bij het hervatten van zijn autosportcarrière."

Lees ook: Lewis Hamilton: “Alle banden voelen slecht aan”

Lees ook: Top & Flop: VT1 en VT2 GP van Frankrijk

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Frankrijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden