Jubelstemming bij Renault na deal Ricciardo

AP-1VSHNKN8H2111_news

De grote klapper van afgelopen silly season was natuurlijk de transfer van Daniel Ricciardo naar het team van Renault. Bij het Franse team ging er een golf van geluk door de fabrieken en dit deed teambaas Cyril Abiteboul denken aan de gloriedagen met Alonso.

"Het was natuurlijk een enorme opluchting, echt fantastisch nieuws! En de manier waarop dit werd ontvangen in onze fabrieken in Viry en Enstone was gewoon geweldig," aldus Abiteboul tegenover Motorsport.com. "Ik had natuurlijk wel iets verwacht, maar niet zoiets als wat ik daar heb waargenomen. Het was een fantastisch moment. Ik heb nog nooit zo’n reactie gezien in één van deze fabrieken. Het deed me denken aan de titels die we met Fernando Alonso wonnen in 2005 en 2006."

"We hebben nog niets gewonnen, maar er heerst nu echt het gevoel dat we op het traject zijn om iets te winnen. We voelen nu echt de verplichting om met een motor en een chassis te komen dat die kerel verdient. Niet alleen aan hem, maar ook aan Renault, onze sponsors, onze fans en de geschiedenis van Renault in deze sport. Ik wil de komende twee jaar geen teleurstelling of frustratie in zijn ogen zien. Ik wil niet hetzelfde meemaken zoals McLaren met Alonso in de afgelopen jaren."

Daarom heeft Abiteboul de Australiër duidelijk gemaakt wat hij kan verwachten. "Ik heb Daniel verteld dat we er als team nog niet zijn. We zijn nog bezig met het ontwikkelen en opbouwen. Daarnaast verwachten meer van hem dan alleen het besturen van de wagen. Hoe moet een ambassadeur en leider worden en zijn ervaring en expertise naar het team brengen. We hebben heel veel ingrediënten aan het team toegevoegd, veel middelen en personeel, maar nu hebben we die extra sprankeling nodig. Ik denk dat hij die uitdaging leuk zal vinden," besloot de Fransman.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen