Julien Lemmen: ‘’Perez is een betrouwbare tweede coureur’’

Perez-red-bull-fabriek

Sergio Perez is een goede twee coureur naast Max Verstappen. Dat zegt Julien Lemmen in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Je hebt gewoon een goede tweede coureur nodig om ervoor te zorgen dat Mercedes niet zomaar even een pitstop kan maken. Want dan komen ze, in dit geval, achter Perez terecht.”

Lemmen bereidt zich al voor op de nieuwe teamgenoot van Verstappen. Hij is erg benieuwd wat Perez kan betekenen voor Red Bull Racing. ''Afgelopen twee jaren met Gasly en met Albon had Max eigenlijk geen goede teamgenoot om echt als back-up te dienen. De Mercedessen kunnen Max overklassen puur op strategie. Ik denk dat ze met Perez een zelfverzekerde en betrouwbare coureur hebben,’’ legt Lemmen uit.

photo5819155871597442540-e1612206073497
(c) Grand Prix Radio

 De vraag of Perez zich dan ook in die ondergeschikte rol gaat stellen is voor hem lastig: ''Normaal is het wel een baasje, dat zag je natuurlijk ook al met Ocon, in de tijd met Force India. Je zou zeggen dat hij niet echt een teamplayer is. Je moet het misschien ook zien als een soort laatste kans in de Formule 1 en vindt hij het allang mooi dat hij nu nog voor podiums kan rijden.’’ Michael Bleekemolen denkt er anders over. Hij is van mening dat het aan de eerste twee races ligt of Perez die rol waar kan maken. Het zou wel prettiger zijn voor Max als Perez hem kan bijhouden, aangezien het team dan de kans krijgt om meer dingen uit te proberen. 

De aanleiding tot het gesprek was de luisteraarsvraag of Perez niet al eerder een kans bij een topteam had gehad. Daarmee werd een verwijzing gemaakt naar 2013 waar hij bij McLaren een plaatsje kreeg. Michael Bleekemolen vond het moeilijk te peilen aangezien het onduidelijk was hoe het verder zou gaan en hoe de situatie zich zou ontwikkelen. Julien Lemmen was het ermee eens dat Perez in zijn jaar met McLaren pech heeft gehad met de coureur die naast hem reed, Jenson Button: ''Hij kwam bij een team te zitten wat het jaar daarvoor nog races won en in 2013 hebben ze geen enkel podium gepakt. Dat is gewoon pech hebben met de situatie, je komt naast een wereldkampioen te rijden, die al heel veel ervaring heeft met het team en dan sta je al 1-0 achter natuurlijk. Dan moet je daar nog maar eens tegenop zien te boksen.’’

Hier de complete podcast van deze week.

 

Lees ook:

Toto Wolff: ''Red Bull een stuk sterker met Perez''

Sergio Perez: ''Ik heb mijn hele leven gewacht op deze kans''

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen