Kabinet wil gevaccineerd F1-paddock vóór Dutch GP

SI201905190415_hires_jpeg_24bit_rgb

De Grand Prix van Nederland kan volgens het Nederlandse kabinet alleen doorgaan wanneer iedereen die met de Formule 1 meereist gevaccineerd is vóór aankomst in Nederland. Dit geldt dus voor alle mensen van de teams, de FIA en de media die ieder weekend aanwezig zijn.

In 2020 zou na 35 jaar de Grand Prix van Nederland weer verreden worden in Zandvoort. Het leek een onmogelijke opgave, maar het is de organisatie gelukt de koningsklasse van de autosport terug naar Nederland te halen. Het zou het eerste racefestival moeten worden, maar door de uitbraak van het coronavirus ging het hele feest niet door. Zonder fans zou er niet worden gereden op Zandvoort. De Grand Prix van Nederland stond oorspronkelijk gepland vóór de Grand Prix van Spanje. Om de kans dat het door zou kunnen gaan te vergroten, werd de race in 2021 verplaatst naar later in het seizoen.

Kabinet wil gevaccineerd paddock

In Nederland lijkt het snel de goede kant op te gaan. De kans op volle tribunes wordt met de dag groter. En toch is de situatie nog niet zo eenvoudig. Het kabinet wil namelijk dat iedereen binnen het Formule 1-paddock gevaccineerd is vóór aankomst in Nederland. Het probleem is alleen dat niet ieder land even ver is met het vaccineren van de bevolking. In Groot-Brittannië bijvoorbeeld is de planning dat begin september, wanneer de Grand Prix van Nederland verreden moet worden, de twintigers aan de beurt zijn voor hun tweede prik. En laat Groot-Brittannië nou net het land zijn waar de meeste Formule 1-teams gevestigd zijn. Kortom, er is nog steeds veel onzekerheid rondom de Grand Prix van Nederland.

Lees ook: Dienstplicht kan F1-seizoen Mazepin voortijdig beëindigen

Lees ook: BREAKING: Grand Prix van Singapore gaat niet door

Lees ook: Grand Prix Oostenrijk eerste race met volledig publiek

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden