'Kamp-Sainz helpt Verstappen-Ferrari-geruchten de wereld in'

P-20150705-00085_News

De afgelopen dagen berichtten verschillende media over een eventuele overstap van Max Verstappen naar Ferrari. Volgens de Spaanse krant Marca zou de Nederlander zelfs al een voorcontract hebben getekend bij de Italiaanse renstal. Olav Mol zegt vrijdagavond tegen Ziggo Sport dat het 'kamp-Sainz' de geruchten de wereld instuurt om zo onrust te creëren bij Red Bull.

Carlos Sainz zei vanmorgen dat het onwaarschijnlijk zal zijn dat hij nog een jaar bij Toro Rosso rijdt. Red Bull-teambaas Christian Horner reageerde daarop getergd en zei dat Sainz een contract uit te dienen heeft.

Volgens Mol probeert Sainz met de geruchten over Verstappen wrijving te creëren binnen Red Bull. "Sainz wil heel graag weg bij Toro Rosso. Hij en z'n vader - die eveneens wordt gesponsord door Red Bull - zitten vast. Ze kunnen nergens heen. Door dit soort berichten de wereld in te helpen, hopen ze onrust te zaaien."

Carlos Sainz kwam tegelijkertijd met Max Verstappen bij Toro Rosso. De Spanjaard zou nog steeds gepikeerd zijn over het feit dat Red Bull ervoor koos om niet hem, maar Verstappen in 2016 door te schuiven naar het moederteam.

Bij Red Bull weten ze inmiddels dat het kamp-Sainz de oorzaak achter de Verstappen-geruchten is. De onruststokers zijn op het matje geroepen bij Helmut Marko en hebben een tik op de vingers gehad.

Van de berichten over een mogelijke transfer van Verstappen naar Ferrari is dus helemaal niets waar. De Nederlander zal volgend jaar 'gewoon' voor Red Bull Racing rijden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen