'Kansen op Formule 1 races in 2020 50-50'

Agag

Alejandro Agag, CEO van de Formule E, schat de kansen dat de Formule 1 haar serie kan hervatten op 50-50. Door het coronavirus is het volgens hem onduidelijk hoeveel er mogelijk is. 

 

Zowel bij de Formule 1 als bij de Formule E zijn er races geannuleerd of verschoven door het COVID-19 virus. Bij de Formule E zijn dit er aanzienlijk minder, maar ook de overgebleven races in Engeland en de VS lijken op dit moment in gevaar. Op beide locaties worden namelijk in tijdelijke ziekenhuizen coronapatienten opgevangen. Er zijn daarentegen wel gesprekken gaande met Silverstone om daar, waar nodig, een Formule E race te houden. 

 

Agag meldde tegenover Reuters dat hij bewondering heeft voor de huidige handelswijze van de Formule 1. Het idee om races achter gesloten deuren te houden is volgens hem iets dat zij ook moeten proberen.

 

Op de vraag of zijn serie en de Formule 1 oprecht races kunnen gaan houden, zei de Spanjaard dat de kans ’50-50’ is. Voordeel voor de Formule E is wel dat zij minder races hoeven te houden om aan geldig kampioenschap te komen. ‘We gaan proberen om een aantal races te houden in augustus, maar het blijft onzeker. Waarschijnlijk zal 90% daarvan in elk geval in Europa gehouden worden. Het is verder ook nog maar de vraag hoe lang de quarantaineperiodes overal duren. We zullen zien of er wat mogelijk is.’ 

 

Vooralsnog staat de eerstvolgende Formule 1 race gepland in het weekend van 3-5 juli, op de Red Bull Ring.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen