Karginov gediskwalificeerd, De Rooy schuift door naar 3

190112_beeld_karginov

De Rus Andrey Karginov is gediskwalificeerd wegens het aanrijden van een toeschouwer en niet stoppen na het incident. Dat heeft de wedstrijdleiding van de Dakar Rally bekend gemaakt. De Kamaz-rijder stond derde in het klassement van de trucks. Door de diskwalificatie schuift Gerard de Rooy door naar de derde plaats.

Het incident vond plaats op kilometer 279 in de wedstrijdproef van de vijfde etappe. Het slachtoffer is een man van 60 uit Zuid-Afrika, die niet op tijd weg kon komen. De Kamaz met nummer 518 reed over de benen van de man, en reed vervolgens gewoon door. De medische dienst van de Dakar Rally heeft zich over de man ontfermd en hem per helikopter naar het ziekenhuis in Arequipa vervoerd.

https://www.facebook.com/rallymaniacs/videos/2252459625033729/

Door de diskwalificatie van Karginov schuift Gerard de Rooy door naar plaats 3. In de vijfde etappe was hij al van 5 naar 4 gegaan, doordat de Tsjech Macik met zijn Liaz in een groot gat was geklapt, waarbij hij de as van zijn truck had gebroken.

Het laatste stukje van de etappe werd voor de auto’s en trucks gecanceld wegens dichte mist in combinatie met stof van het feshfesh. Negen trucks en negentien auto’s waren al onderweg in dat slotdeel toen de organisatie besloot om de boel af te gelasten. Voor hen geldt de finish van de oorspronkelijke rit. Voor de anderen is nog geen klassement opgemaakt. Naar verwachting komt dat in de loop van de rustdag. Dan zullen ook de straftijden en diskwalificaties van de laatste twee etappes nog worden verrekend.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen