Kay van Berlo: Er is flink wat vooruitgang geboekt

Kay van Berlo 24 uur Daytona

Kay van Berlo staat zaterdag aan de start van de 24 uur van Daytona. Ondanks dat zijn Porsche GT3 R topsnelheid mist, is er wel vooruitgang geboekt. Van Berlo komt zaterdag uit in de GTD-klasse. 

Tijdens zijn debuut vorig jaar wist hij in de LMP3-klasse grote successen te boeken. Hij wist in de LMP3-klasse de 24 uur van Daytona te winnen. Dit seizoen komt hij uit in de GTD-klasse met een Porsche GT3 R. "Dit jaar kom ik uit in de GTD-klasse, samen met Kelly Moss/Riley. Het is het beste van beide teams en ik kom uit in een Porsche GT3 R. Ik zit op nummer 91, in de andere auto zit Jeroen Bleekemolen", vertelt van Berlo aan Grand Prix Radio. Ondanks dat het zijn eerste keer in de GTD-klasse is, kijkt de Nederlander uit naar de competitie. "Het is voor mij het eerste weekend in de GTD-klasse en mijn eerste race in de GT3. Er is flink wat competitie dit weekend, dus ik kijk er naar uit."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kay van Berlo 🇳🇱 (@kayvanberlo)

Iets wat tegenzit voor de Nederlander is de topsnelheid van de Porsche GT3 R. Volgens van Berlo is er al veel vooruitgang geboekt, maar kan het nog beter. "Er is flink wat vooruitgang geboekt, helaas mist de Porsche nog een hoop topsnelheid. Uiteindelijk is het iets waar ik zelf geen invloed op heb, dus ik ben daar niet al te veel mee bezig", aldus de Nederlander. Voor hem ligt de focus voornamelijk op het maximaliseren van de auto en meer snelheid creëren. "Ik denk dat we vooral moeten focussen op hoe wij de auto sneller kunnen maken en uiteindelijk wat we kunnen beïnvloeden gaan maximaliseren."

Luister de hele update van Kay via Grand Prix Radio!

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden