Kay van Berlo hoopte op beter resultaat

door Tim Koenders
WilliamsF1_27959_HiRes

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Kay van Berlo terug op zijn weekend in de Duitse Porsche Carrera Cup. Kay had gehoopt op een beter resultaat maar door een mindere kwalificatie werd dat lastig. Kay eindigde uiteindelijk twee keer als negende en één keer viel hij uit.

“We hebben zojuist de laatste race van het weekend gereden en ik ben uiteindelijk op P9 over de finish gekomen. Al met al kan ik concluderen dat het een leerzaam weekend is geweest. Uiteindelijk niet de resultaten op papier waarop ik gehoopt had, maar wel veel stappen gemaakt. De kwalificatie was niet goed, we hebben twee keer elfde en één keer twaalfde moeten starten. Dan zit je gewoon midden in de groep met auto’s, midden in de puinzooi zou ik bijna zeggen. Uiteindelijk heb ik bij de start wel veel posities goed weten te maken. Zeker in race twee want daar lagen we vijfde. Maar door contact met een andere rijder hebben we die race niet kunnen finishen. Race één eindigde we als negende en de laatste race zoals ik al zei ook negende.”

“Het is niet waarvoor we komen maar er zijn genoeg positieve punten die we uit het weekend kunnen halen. We hebben zelf wat stappen kunnen zetten en zeker de race pace zag er goed uit. Dat belooft veel goeds maar de kwalificatie moet gewoon beter. Hier gaan we ons ook zeker op focussen. Over twee weken zitten we alweer op de Red Bull Ring voor de derde ronde van de Porsche Carrera Cup Duitsland, wederom drie races. Nieuwe ronde nieuwe kansen.”

De hele update van Kay van Berlo is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden