Kay van Berlo wil revanche op de Sachsenring

door Tim Koenders
AP-1W4EWM68H2111_news

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Kay van Berlo vooruit op zijn weekend in de Duitse Porsche Carrera Cup. Ook hij zal dit weekend dus gaan rijden op de Sachsenring. Met een teleurstellende eerste race van het seizoen is het voor Kay dit weekend tijd voor revanche.  

“Twee weken geleden hebben we in Le Mans gereden, dat was voor mij een teleurstellend weekend met een twintigste plek in de finale. Gelukkig hebben we dit weekend kans op revanche. Dit weekend hebben we drie races in plaats van één. Het zijn allemaal sprint races van dertig minuten. Voor de mensen die nog onbekend zijn met de Porsche Carrera Cup: het is een klasse opgezet door Porsche zelf. Iedereen rijdt in de Porsche 911 GT3 en de auto’s zijn identiek. Dat maakt deze serie zo mooi.”

“Zoals gezegd rijden we op de Sachsenring dit weekend. Het is een super uitdagende baan. Een klein baantje met veel hoogteverschillen. Wat het zo uitdagend maakt is dat er bijna geen uitloopstroken zijn. Tegenwoordig zie je overal heel veel asfalt en dat maakt het voor ons als coureurs minder uitdagend. Als een coureur over de limiet gaat moet hij gewoon afgestraft worden. Het gaat een druk weekend worden.”

Inmiddels is de eerste vrije training verreden en Kay heeft laten weten erg tevreden te zijn, hij is als vijfde geëindigd. “De auto voelde direct redelijk goed aan. We hadden in het begin alleen een beetje last van onderstuur. We hopen dit in de tweede training opgelost te hebben. We hebben gelukkig veel rondes kunnen rijden. Ik houd jullie zeker op de hoogte.”

De hele update van Kay van Berlo is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen