Keating Motorsports raakt zege Le Mans kwijt

D9Puwr7XYAIVp_a

Jeroen Bleekemolen en Keating Motorsports zijn hun overwinning in de GTE-Am-klasse van de 24 Uur van Le Mans kwijt. Na langdurig onderzoek tijdens de scrutineering bleek het Amerikaanse team afgelopen weekend met een te grote benzinetank te hebben rondgereden.

Die tank van de Ford GT had een inhoud van 96,1 liter, terwijl deze 'slechts' 96 liter mag bevatten. En dus volgt ruim een dag na de zege diskwalificatie. De zege gaat nu naar de Porsche van Jörg Bergmeister, Patrick Lindsey en Egidio Perfetti.

Bleekemolen en zijn teamgenoten Ben Keating en Felipe Fraga wonnen zondag Le Mans na een bloedstollend slot. De Ford GT lag ruim aan de leiding, maar werd ruim een uur voor het einde van de race door de wedstrijdleiding verplicht naar binnengehaald om een beschadigde neus te vervangen.

D9Puwr1XYAAmnFh
De beschadigde neus van de Ford GT (c) Ben Keating Racing

Die schade was ruim twintig uur eerder ontstaan in de openingsfase van de race, provisorisch met ducttape hersteld en vormde geen hinder of gevaar voor het team of andere auto’s. Na de reparatie kreeg het team ook nog eens een stop-and-go-penalty wegens het wegrijden met te veel wielspin.

Door deze verplichte stops smolt de voorsprong van Bleekemolen cs. op de Porsche van Bergemeister als sneeuw voor de zon, maar een uitstekende laatste stint van de Nederlander leverde uiteindelijk toch een zwaar bevochten en emotionele overwinning op voor de Amerikaanse stal. Maandagavond bleken alle inspanningen dus toch voor niets te zijn geweest.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden