Keert Haas de F1 de rug toe?

44887459_335148773734856_1004940458838782804_n

Haas draait al een aantal jaar verdienstelijk mee in het middenveld van de Formule 1. Het middenveld dat ook wel eens gekscherend de B-klasse wordt genoemd. Dit heeft alles te maken met het haast onoverbrugbare gat naar de topteams Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing. Haas-teambaas Günther Steiner wil dat hier dan ook verandering in komt, anders heeft het volgens hem geen zin om voor spek en bonen mee te rijden.

"We kunnen dit nog wel twee jaar volhouden," aldus Steiner tegenover Motorsport.com. "Maar op de lange termijn niet. Als het op een gegeven moment niet verandert, dan heeft het geen zin om alleen maar deel te nemen. Bedrijfsmatig werkt het niet als je niet kunt meegenieten van de competitie om de podia en overwinningen. Waarom zou ik mijn leven vergooien aan dag en nacht keihard werken, de wereld overvliegen naar weet ik hoeveel landen terwijl ik weet dat ik hetzelfde zal bereiken als het afgelopen jaar? Het heeft gewoon geen zin."

Toch houdt Steiner hoop en gelooft hij dat het tij weer zal keren in de Formule 1. "Het verandert altijd en dingen wijzigen zo snel hier. Ik denk daarom ook niet dat over drie jaar de Formule 1 er hetzelfde uitziet als nu. Kijk naar begin 2000, toen kon je nog makkelijk geld verdienen, nu is dat onmogelijk. En we zijn pas achttien jaar verder, weet je. Dingen veranderen en dat is eigenlijk een deel van de Formule 1 dat ik interessant vind. Het is niet zo dat we de komende twintig jaar hetzelfde gaan doen. Elke keer verandert er iets," besloot de Italiaan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen