Kevin Magnussen sluit invalbeurt bij Haas F1 uit

magnussen

Kevin Magnussen heeft uitgesloten dat hij terugkeert in de Formule 1 bij Haas als invaller. In een interview met Autosport.com geeft Magnussen aan dat hij zich in 2021 volledig wil focussen op het IMSA SportsCar Championship. 

Eerder deze week gaf Haas teambaas Guenther Steiner aan dat hij Kevin Magnussen of Romain Grosjean graag op zou roepen als invaller voor Nikita Mazepin of Mick Schumacher, mocht dat nodig zijn. Magnussen zelf zegt hier echter niet in geïnteresseerd te zijn.

Magnussen gaat dit seizoen aan de slag bij Chip Ganassi Racing in het IMSA SportsCar Championship. "Guenther is, net als veel anderen bij Haas, een goede vriend, maar als het om racen gaat, heb ik daar weinig interesse in. Ik wil graag volledig gefocust zijn op wat ik doe en ik mis winnen. Ik heb zeven jaar lang in de F1 gereden, dus in één extra race heb ik geen interesse. Ik heb mijn best gedaan om succesvol te zijn en nu heb ik het gevoel dat ik klaar ben om door te gaan."

magnussen-sakhir-700x467
Photo by Zak Mauger / LAT Images

Reservecoureur

Volgens Steiner is Haas op een goede manier uit elkaar gegaan met Grosjean en Magnussen en zou hij openstaan voor een nieuwe samenwerking, al had hij met geen van beide nog contact gehad over een rol als invaller. Grosjean, die in 2021 voor New Dale Coyne Racing rijdt in de IndyCar, gaf aan open te staan voor een invalbeurt. Zijn fulltime F1-carrière zit er volgens de Fransman wel op. Haas is nog op zoek naar een reservecoureur voor het seizoen van 2021. Vorig jaar was Pietro Fittipaldi actief in die rol en volgens Steiner is hij ook nu een kandidaat.

Lees ook: Steiner verwacht een lastig jaar voor Haas

Lees ook: Steiner sluit F1-weerzien Magnussen en Grosjean niet uit

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden