Kimi Räikkönen begrijpt aanpassingen Yas Marina Circuit niet

2021-Belgian-Grand-Prix-Friday

Kimi Räikkönen is niet bepaald onder indruk van de aanpassingen die zijn gedaan aan het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Volgens de Alfa Romeo-coureur is één van de 'weinig goede inhaalplekken' nu weggehaald. Als de nieuwe bocht langzamer was het geweest was het voor Räikkönen geen probleem geweest.

Het Yas Marina Circuit heeft de afgelopen jaren weinig memorabele races opgeleverd. Dat was een reden om te besluiten om het circuit voor dit seizoen aan te passen en dat is op meerdere plekken nu gedaan. We hebben tot nu toe al kunnen zien dat het rondetijden oplevert die ruim tien seconden sneller waren ten opzichte van vorig jaar.

De meeste coureurs waren positief gestemd over de veranderingen aan het circuit, die nu sneller en vloeiender is, behalve Kimi Räikkönen, hij heeft een andere mening.

“Ze hebben een van de weinige goede inhaalplekken weggehaald, ik weet niet waarom”, zegt Räikkönen, doelend op bocht 9. “Het is goed om wat aan te passen, maar het had een veel langzamere bocht moeten zijn. Nu is het een snelle bocht en is het moeilijk om in te halen. Soms vraag je je af wat ze denken als ze dit soort dingen aanpassen. Maar het is wat het is. Het is anders”, zo besluit de Fin.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen