Kimi Räikkönen neemt afscheid van Formule 1 met uitvalbeurt

2021-Abu-Dhabi-Grand-Prix-Friday-1

De allerlaatste race voor Kimi Räikkönen eindigde vroegtijdig door een probleem met zijn auto. De 42-jarige Fin moest in de Grand Prix van Abu Dhabi halverwege de race opgeven. Räikkönen spinde en beschadigde daarbij de voorvleugel van zijn Alfa Romeo, waardoor zijn auto niet meer te redden was.

Terwijl de wedstrijd nog in volle gang was kwam de Finse coureur voor de laatste keer bij de microfoon van Jack Plooij van Ziggo Sport. Plooij haalde aan dat hij het eerste interview met  Räikkönen nog goed kan herinneren en nu is hij er ook bij voor zijn laatste interview.

Nog geen plannen

"We hadden een technisch probleem na de pitstop maar dat is racen en ik kijk uit naar de tijd die ik heb na het racen, ik heb geen plannen behalve tijd doorbrengen met mijn familie, de plannen komen wanneer ze komen." De wereldkampioen van 2007 wist nog wel de pitsstraat te halen met zijn gehavende bolide, maar verder rijden bleek niet mogelijk.

Driver of the Day

De Fin werd na afloop door de fans als eerbetoon wel gekozen tot Driver of the Day.

Mooie carrière

De Finse coureur reed op het Yas Marina Circuit zijn 349e en laatste grand prix. Hij veroverde in 2007 met Ferrari de wereldtitel en won in totaal 21 races.

Räikkönen was geliefd bij de fans, maar dat kwam vooral door zijn kille optredens in de media, waarin hij meestal weinig zei. 'The Iceman' was dan ook een toepasselijke bijnaam. Hij is eigenzinnig en riep ooit door over de boordradio naar zijn team dat ze hem met rust moest laten. "Ik weet wat ik doe."

Erehaag

Beelden met memorabele momenten kwamen voor de race voorbij op het circuit en de medewerkers van zijn team Alfa Romeo vormden een erehaag. Zijn vrouw en kinderen waren aanwezig bij eerbetoon. Voor de gelegenheid had het team een boodschap op de wagen van Räikkönen geplakt. "Dear Kimi, we will leave you alone now", viel er te lezen, wijzend naar zijn pensioen.

Lees ook: Protesten Mercedes afgewezen; maar gaat in beroep

Lees ook: Olav Mol: “Ontknoping waar je alleen maar van kan dromen”

Lees ook: Kampioen Verstappen: “Wil rest van mijn leven bij Red Bull blijven!”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden