Koning van de Race: Dus geen podium

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 5-6-2023

‘Wie is de Koning van de Race?’ Elke week wordt er met de tafelgasten van F1 aan Tafel vooruit geblikt op de komende race waarbij elke tafelgast een vraag moet beantwoorden. In de podcast van deze week is het Mattie Valk, die de vragen stelt. 

Op 18 juni wordt de Grand Prix van Canada verreden. Vijf van de zeven races in 2023 eindigde Fernando Alonso op het podium. Tijdens zijn thuisrace in Spanje lukte hem dit niet. Corne Klijn, dj bij NPO Radio 2 en NPO Radio 5, mocht voorspellen of we Alonso in Canada weer op het podium gaan zien. “Ik dacht die gaat het hele seizoen op het podium staan maar dat bleek toch niet het geval te zijn. Dus ik denk het niet.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Grand Prix Radio (@grandprixradio)

Yuki Tsunoda

AlphaTauri wist tot op heden slechts twee punten te pakken in 2023. Yuki Tsunoda weet zich toch vaak rond de tiende plaats te kwalificeren. Daarom wil Mattie Valk weten of het de Japanner lukt om in Q3 te komen. Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio weet het zeker. “Ja, 100%.”

Verrassing

“Wie gaat ons verrassen tijdens de Grand Prix van Canada?” Frans Verschuur, de bekendste teambaas van Nederland, hoeft niet lang over de vraag van Mattie Valk na te denken. “Leclerc.” Al verwacht de teambaas niet dat de Monegask in positieve zin kan verrassen. Na een tegenvallend weekend in Spanje verwacht de teambaas ook in Canada niet veel van de Ferrari-coureur.

Denk jij een betere Koning van Race te zijn? Luister elke week de F1 aan Tafel podcast van Grand Prix Radio en discussieer mee op onze social media.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden