Koning van de Race: Verstappen, Leclerc en Piastri

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 14-8-2023

‘Wie is de Koning van de Race?’ Elke week wordt er met de tafelgasten van F1 aan Tafel vooruit geblikt op de komende race waarbij elke tafelgast een vraag moet beantwoorden. In de podcast van deze week is het Toine van Peperstraten, die de vragen stelt. 

Op 27 augustus wordt de Grand Prix van Nederland verreden. De Grand Prix van Nederland is sinds de terugkeer op de Formule 1-kalender twee keer verreden. Max Verstappen won beide races in Zandvoort. Gijs van Lennep, voormalig Formule 1-coureur, moet voorspellen of hij ook in 2023 de race gaat winnen. “Ik zou niet weten waarom niet.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Grand Prix Radio (@grandprixradio)

Safety car

Een safety car kan tijdens een Grand Prix voor opschudding zorgen. Opgebouwde voorsprongen worden tenietgedaan en de herstart zorgt vaak voor spektakel. Indy Dontje, coureur en winnaar van de 24 uur van Daytona, krijgt de vraag of er een safety car komt tijdens de Grand Prix van Nederland. “Ja, twee.”

“Wie staan er op het podium?” Dat wil Toine van Peperstraten weten van coureur Bas Schothorst. "Verstappen, Leclerc en Piastri.” Net als Gijs van Lennep denkt dus ook Bas Schothorst dat Max Verstappen er met de overwinning vandoor gaat.

Denk jij een betere Koning van Race te zijn? Luister elke week de F1 aan Tafel podcast van Grand Prix Radio en discussieer mee op onze social media.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden